

مناجات نامه خواجه عبدالله انصاری (گالینگور)
انتشارات نگاه منتشر کرد:
شيخالاسلام ابواسماعيل عبدالله بن ابيمنصور محمد (متولد 396 ه. ق./ 385 ه. ش. / 1006 م. وفات 481 ه. ق./ 467 ه.ش. / 1088 م.) معروف به «پير هرات» و «پير انصار» و «خواجه عبدالله انصاري» و «انصاري هروي»، دانشمند و عارفي بزرگ بود.
او از اعقاب ابوايوب انصاري مي باشد که صحابه ي پيامبر بود. مادرش از مردم بلخ بود و عبدالله خود در هرات به دنيا آمد و از کودکي زباني گويا و طبعي توانا داشت آن گونه که شعر فارسي و عربي را خوب ميسرود و در جواني در علوم ادبي و ديني و حفظ اشعار عرب شهره بود و به طور ويژه در حديث قوي بود و امالي بسيار داشت و در فقه روش امام حنبل را پيروي مي نمود.
خواجه عبدالله انصاري در تصوف از استادان زيادي آموزش گرفت و دو بار به ديدار شيخ ابوالحسن خرقاني رفت و اين ديدارها تاثير فراواني در روحيات و منش وي داشته است. محل زندگي خواجه عبدالله انصاري بيشتر در هرات بود و در آن جا تا پايان زندگي به آموزش و ارشاد اشتغال داشت.
خواجه عبدالله انصاري شعر ميسرود و مناجات خواجه عبدالله انصاري به نام بود وليکن همانطور که گفته شد بيشتر شهرت وي براي رسالات و کتب مشهوري است که تأليف نموده است و از آن جمله مي توان ترجمه ي املا طبقاتالصوفيه? سلمي به لهجه هروي و تفسير قرآن که اساس کار ميبدي در تأليف کشف الاسرار قرار گرفته است.
از رسايل منثور او که به نثر مسجع نوشته مناجاتنامه خواجه عبدالله انصاري، نصايح، زادالعارفين، کنزالسالکين، محبتنامه، قلندرنامه، هفتحصار، رساله ي دل و جان، رساله واردات و الهينامه را ميتوان نام برد.
فروشگاه اينترنتي 30 بوک
شاید بپسندید














از این نویسنده













