

انتشارات عطایی منتشر کرد:
کتابی که در دسترس دارید، حاصل پژوهش های مایکل لوید، مدیر پژوهش های جامعه شناسی مرکز پژوهش های علمی فرانسه است. هدف این اثر نشان دادن نوعی همگونی بین نظرات دو جامعه شناس بزرگ نیمه قرن نوزده و اوایل قرن بیستم و تاثیر این همگونی، بر طیف گسترده ای از صاحب نظران رادیکال قرن گذشته و یا به گفته فیلسوف فرانسوی موریس مرلو پونتی مارکسیست های وبری است. در این کتاب تفاوت ها و حتا تضادهای آشکار در نظریات سیاسی و اجتماعی آن ها نیز مورد بررسی قرار گرفته است: مارکس، سوسیالیسم را ناجی بشریت از چنگال سرمایه داری می داند، اما وبر لیبرال، با تنفر از هر نوع سوسیالیسم، آن را خیال پردازی و فریبکاری می خواند.
اما این امر مانع آن نیست که وبر، مارکس را انديشمندی بزرگ و مانیفست حزب کمونیست او را "تراوشات ذهنی هوشمند" بداند. در واقع و از منظر روشنفکری وجه مشترک نظرات این دو متفکر بیش از همه در تحلیل های آن دو از سیستم سرمایه داری است: به عنوان مثال شباهت خویشاوندی نزدیک اندیشه وبر، در زمینه غير عقلایی بودن سیستم سرمایه داری، با نظریه از خود بیگانگی مارکس.
در سال های بین دو جنگ جهانی و با پیدایش و سلطه نازیسم و فاشیسم در اروپا، تحلیل مکانیسم های سیستم سرمایه داری، همچون عامل این فجایع، مورد توجه و فیلسوفان و نظریه پردازان رادیکالی مانند: آنتونیو گرامش، گئورگی لوكاچ، ارنست بلوخ، والتر بنیامین و جامعه شناسان مکتب فرانکفورت قرار گرفت که تا با الهام از آثار مارکس و وبر، به انتقاد رادیکال از مکانیسم های این سیستم که انسان را در قفس پولادین نیروهای غیر فردی همچون بازار پول و سرمایه به بند کشیده اند، بپردازد.
فروشگاه اینترنتی 30بوک
شاید بپسندید













