

تاریخ تحلیلی شعر نو (4جلدی)
انتشارات مرکز منتشر کرد:
کتاب حاضر، تاريخ جامعه شناختي يک دوره از شعر نوين ايران (1284-1357) است که با استناد به قريب به تمام کتابها و نشريات حاوي شعر نو هفتاد و اندي سال مورد بررسي نوشته شده است. تقسيمبندي کتاب در چهار جلد، تقسيمي است تاريخي، و مبتني بر سه مقطع از تاريخ که از شعر نو ايران تحولي رخ داده است. تدوين کتاب بر اساس سال است، و در بررسي وضع شعر نو هر سال، نخست فهرستي از کتابهاي منتشره و نشريات شعر نو آن سال داده شده است، و سپس مهمترين کتابها، همراه با نقدهاي مطرح، ذيل نقد و نظر آن کتاب آورده شده است. بدين ترتيب مجموعه حاضر اگرچه تاريخ تحليلي شعر نو در ايران است ولي سه مجموعه ديگر، يعني کتابشناسي شعر نو ، نشريات هفتاد سال شعر نو، و فهرست هفتاد سال نقد بر شعر نو فارسي را شامل ميشود که جاي نسبتا خالي آنها نيز احساس ميشد. تاريخ تحليلي شعر نو در زبان فارسي است.
شايد بهترين معرفي اين کتاب گزيده اي از سخنان شمس لنگرودي ياشد
چه شد که تصميم گرفتيد کار تحقيقي انجام دهيد و " تاريخ تحليلي شعر نو ايران " را بنويسيد؟
در زندان، کتاب و روزنامه نبود. براي همين بعد از مدتي با سهچهار نفر از همبندها قرار گذاشتيم هر کسي هر چه بلد است به ديگران ياد دهد. يکي فيزيک بلد بود يکي شيمي، يکي از گياهان دارويي خبر داشت. من هم قرار بود ادبيات فارسي به ديگران بگويم.شروع کردم، ديدم از دورههايي، اطلاعات چنداني ندارم و عجيب اينکه يکي از اين دورهها، تاريخ دقيق شعر نو در ايران بود، در حالي که قبلا تصور ميکردم، بلدم.همين مساله باعث شد تصميم بگيرم آزاد که شدم، اطلاعاتم را در زمينه تاريخ شعر نو کامل کنم. وقتي بيرون آمدم شروع کردم. ديدم براي دوره آغازين شعر فارسي، ملکالشعراي بهار مطلب خوبي نوشته که آقاي محمد گلبن در مجموعه " بهار و ادب فارسي " جمعآوري کرده است. خواندم و خواندم تا رسيدم به تاريخ شعر نو. ديدم قصه، خيلي مفصلتر از اينهاست که فکر ميکردم. شروع کردم به جمعآوري مدارک. ديدم دارد زياد ميشود، به فکرم رسيد که فيشها را به صورت کتابي تدوين کنم تا همه استفاده کنند.
البته تصورم اين بود که کتابي ميشود بين صد تا صد و پنجاه صفحه. اما جلوتر که رفتم ديدم دريا ژرفتر شده است. ده سال طول کشيد تا تدوين مطالب جمعآوري شده و تحقيقاتيام به پايان برسد به صورت اين کتابي که ميبينيد در آيد. ... اين کتاب، يک کتاب تاريخ جامعهشناختي شعر نو در ايران است. ... دغدغه من در تاليف اين کتاب، خاستگاه اجتماعي و جامعهشناختي شعر نو بود.
فروشگاه اينترنتي 30بوک
شاید بپسندید














از این نویسنده













