

مفهوم فردیت در اسلام ایرانی
انتشارات کوير منتشر کرد:
جامعه ايران بي ترديد در آستانه تحولات بزرگ اجتماعي است. بيش از هفتاد درصد از ايرانيان امروز فرزندان انقلاب اسلامي هستند و اصولادر انقلاب و حتي دوران جنگ تحميلي نقشي نداشته اند.آنان در مقايسه با ايرانيان سه يا چهار دهه گذشته پاسخ هاي متفاوتي به دگرگوني هاي اجتماعي و سياسي مي دهند.آنان در مسان گذر گاهي هستند که از هويت سنتي شان فاصله دارد اما هنوز به منزلگاه نهايي نيز نرسيده است.نسلي در حال شدن که براي دستيابي به مطالبات سياسي اش انقلاب نمي کند و اسلحه به دست نمي گيرد زيرا از خشونت گريزان است.
مي کوشد برخي عناصر حيات گذشته تاريخي اش را که مطلوب مي بيند بر گيرد و الباقي را وا نهد تا سبک بار به جستجوي خود در آينده برود.
در برابر ايرانيان امروز دو چالش بزرگ قرار گرفته است:نه الگويي در جهان هست که بتوان بي کم و کاست آن را بر گرفت و نه ما ديگر در بخش هاي گوناگون حيات اجتماعي مان را به مثابه گذشته هاي دور يکدست و هماهنگ هستيم.
اکنون اما در راه پر چالش پيش رويمان به گمانم نخستين مفهومي که هر تحليل گر يا سياست گذاري بايد براي درک شيوه تفکر ايرانيان به سراغش برود،فرديت است.زيرا پيش از هر اقدامي هر فرد مي کوشد در فر آيندي که عمدتا فرآيند جامعه پذيري و فرهنگ پذيري است در سايه تعريفي که از خويشتن خويش به دست مي آورد،نقش هاي گوناگون را به خود گيرد و نسبت خود رابا ديگران تنظيم کند و مسئوليت هايي را به صورت جمعي يا فردي به دوش کشد.
فروشگاه اينترنتي 30بوک
شاید بپسندید














از این نویسندهها













